Magnus napisał(a):Jakiego oprogramowania użyłeś ? Aranżacja jak najbardziej na tak
Ja w sumie w takich kwestiach technicznych jestem minimalistą, pewnie się to kiedyś zmieni, używam zwykłego FL Studio i Kontakt 5:) Co do tej aranżacji mógłbyś delikatnie rozwinąć temat? W swoich utworach, których jeszcze nie opublikowałem mam właśnie często z nią lekki problem, co w tym utworze Ci się spodobało, a co nie w kwestii aranżacji?
kaloryferarz napisał(a):Podoba mi się! Ogólnie wśród muzyków są dwie opinie: 1) sprofanowałeś Szopena - nie rób tego więcej! 2) Podoba mi się/Nie podoba mi się. Ja jestem zdania, że można wszystko przerabiać, modyfikować, bawić się muzyką jak się chce. Twoja "parafraza" podeszła mi. Nie jestem wielbicielem ani znawcą Szopena, ale akurat ten marsz znam dość dobrze. Uważam tę parafrazę za wcale ciekawą. Odsłuchałem całość.
PS. Nie wiem czemu (tzn podejrzewam czemu ale to już inna inszość) bardzo kojarzy mi się to z Yannem Tiersenem
Dziękuję:) No ja oczywiście zdecydowanie należę do tej drugiej grupy - trzeba się bawić muzyką, oczywiście jakieś tam granice też są, gdybym usłyszał bit z samplem z Szopena, na którym nagrany byłby jakiś np. komunistyczny manifest, to raczej średnio poparłbym taką inicjatywę delikatnie mówiąc:) I właśnie - parafraza - tego słowa potrzebowałem, żeby tak naprawdę określić to co zrobiłem, dzięki ;p Jeśli odsłuchałeś całość, to musiałeś też słyszeć bębenki, które wchodzą pod koniec, najbardziej ryzykowny moment utworu, nie za dużo pogłosu tam się kotłuje według Ciebie? Tiersena nie słuchałem wcześniej, ale jest ciekawy i na pewno baardzo różnorodny:)