PS: Symfonika ma swoją stronę na FB , ale zupełnie nic się tam nie dzieje

DeeDee napisał(a):PS: Symfonika ma swoją stronę na FB , ale zupełnie nic się tam nie dzieje
Fejsbuk na pewno nie zawiera takiej strony... Można to uzasadnić tym, że np. strony typu "Muzyka klasyczna", gdzie regularnie ktoś dodaje linki z youtube lubi je zazwyczaj kilkadziesiąt osób, więc autorzy stron wychodzą z założenia, że nie warto tracić czasu na wlkejenie linka dla tych kilku osób z załóżmy 100-osobowej grupy tych, którzy lubią stronę (z tego co widzę to przeciętnie taki film polubi 2-5 osób). I takim sposobem strona stopniowo "zamiera". Ponadto zaobserwowałem, że niestety w większości użytkownicy tego serwisu społecznościowego to przeważnie pustka muzykoklasyczna, a także nie mająca jakiegokolwiek związku z kulturą - która jest inna niż tzw popkultura. Wiem to gdyż często z czystej ciekawości przeglądam profile różnych ludzi. Odnośnie muzyki klasycznej polubienia ograniczają się zwykle do nieśmiertelnego Mozarta, Chopina i Czterech pór Vivaldiego. Można to również zauważyć wśród 80% uczniów szkół muzycznych - znalezienie polubienia np. Jana Lisieckiego czy podobnej osobowości graniczy z cudem, nie mówiąc już o Schubercie czy Bachu z "strony wikipedii"DeeDee napisał(a):Czy znacie jakieś ciekawe strony na FB z ciekawostkami z życia kompozytorów , z historiami powstawania utworów itp ?
Auroks napisał(a):Moglibyśmy dodawać odnośniki do wątków na forum, albo jakieś ciekawostki - tylko czy taka aktywność w zewnętrznym serwisie społecznościowym w ogóle ma sens?
medyk napisał(a):Ponadto zaobserwowałem, że niestety w większości użytkownicy tego serwisu społecznościowego to przeważnie pustka muzykoklasyczna, a także nie mająca jakiegokolwiek związku z kulturą - która jest inna niż tzw popkultura.
Powrót do Internet, media i inne źródła