Arturo napisał(a):TVP Kultura to jest niezłe dziadostwo. Jest tam taki cykl "Klasyczny Wtorek" I ostatnie 3 wtorki to puszczają tylko Filharmonię dowcipu, a tam więcej popu niż klasyki. Czasem dzadza w Niedziele jakąś operę, ale to też te najbardziej znane arie.
Arturo napisał(a):Dziś na TVP Kultura od 12 30 3 i 4 symfonia Szymanowskiego. Odrobinę się zwiększyła ilość klasyki w tej stacji, ale to nadal zdecydowanie za mało jak na coś co ma w nazwie "kultura" i jest finansowane z publicznych pieniędzy.
orvokki napisał(a):a to ciekawostka...
ja brałam nowy dekoder z nc+ może miesiąc temu, kanał mezzo mam, płace dodatkowo 5,90 m-c. i nie żałuję ani minuty spędzonej przed tv.
Urlicht napisał(a):
![]()
![]()
![]()
![]()
Czyżby dali Ci odnowiony dekoder, działający niegdyś w Cyfrze+ ?
Zgadzam się z Tobą. Dochodzę do wniosku, iż np. trudne sprawy lecą już prawie na każdym kanale a reportarze w stylu uwaga czy Jaworowicz dotyczą załużmy jednej istoty a jak się ona wypowiada to stoi koło niej jeszcze grupka innych. Pamiętam oglądałam kiedyś jak to kobiety lubią telenowele meksykańskie itp. Pewnego dnia będąc na pierwszym roku studiów licencjackich czytałam biblię i nagle zdałam sobie spawę, iż za chwilę będzie lecieć telenowela (widziałam juz raz ale lubiłam) i, że zaraz muszę iść przed TV. Pomyślałam sobie "po co przerywać czytnie biblii dla takiej sszmiry" i skończyłam z tasiemcami. Potem nasłuchałam się od znajomych jak to im się dobze wiedzie bez pudła i pewnego dnia wywliłam z pokoju. Oczywiście były momenty, że obejżałam czasem w pudle rodziców trudne sprawyUrlicht napisał(a):Może to przesada, ale cała ta kablówka nie dorasta programowo do tego jedynego Mezzo; to jest moja opinia.
Powrót do Internet, media i inne źródła