przez Aleksias » wtorek, 21/01/14, 07:56
Dzień dobry:) To prawda - na Kurierze są bardzo różne wątki i teksty - podobnie jak na Symfonice:) Myślę, że jest u nas także miejsce i zapotrzebowanie i na profesjonalne informacje, recenzje, analizy i na zupełnie amatorskie dyskusje, refleksje i ploteczki:) Zresztą nie tylko o muzyce - piszemy trochę i o książkach i innych zupełnie sprawach. Fakt, że nasze forum trwa już czwarty rok - od poprzedniego Konkursu Chopinowskiego - przez ten czas część uczestników się nam wykruszyła, a część zgłębiła już podstawy muzycznej wiedzy i wypływa na coraz szersze wody:) Poza tym większość z nas cierpi ostatnio na chroniczny brak czasu:) Osobiście uważam, że im więcej miejsc promujących piękno klasyki, tym lepiej, tym większa szansa, że szukający znajdą potrzebne informacje i bratnie dusze w kosmosie Internetu. Natomiast bardzo mile widziane są wzajemne wizyty:) Jeśli uważacie, że popadamy w boskie dłużyzny;) może zechcecie nas rozruszać;)))
Clavio, wpadaj do nas:) Już Cię zarejestrowaliśmy jako stałą bywalczynię:) Wybacz, ja się ostatnio bardzo mało odzywam, z powodu totalnego niedoboru czasu, ale wszelkie pomysły na rozmowy o Chopinie (i nie tylko) są mile widziane, a starych pomysłów też jest trochę:) Ja też czasem tutaj do Was zajrzę:)
Arturo, każdy ma miejsca w sieci, w których czuje się najlepiej i u siebie. Jednak myślę, że czas, jaki poświęciłeś na dyskusję o muzyce także w innym miejscu z pewnością nie był czasem straconym:)